Fietsen en hardlopen gaan goed, maar zwemmen???

Omdat de Shaw Methode energiebesparend werkt en vooral gericht is op lange afstand zwemmen is deze methode ideaal voor de triatlon. Vaak komen mensen naar ons toe met de opmerking dat ze een triatlon aan het voorbereiden zijn en dat fietsen & hardlopen geen probleem is, maar dat ze uitgeput raken van het zwemmen. En ja, dan heb je een probleem, want zwemmen is het eerste onderdeel.

Zwemmen is een uitermate technische sport. Als je een goede techniek hebt, hoeft je conditie niet overdreven goed te zijn om toch heel hard te kunnen zwemmen. Andersom is ook waar: iemand met een topconditie maar met een slechte zwemtechniek kan nog zo ploeteren, maar zal nooit snel gaan. Als je een triatlon wil doen maar je crawl voelt te vermoeiend aan, dan raden we je van harte aan om mee te doen met de basiscursus crawl. Je kunt ervoor kiezen om dit in het zwembad te doen of buiten, in 't Wed. Voordeel van dat laatste is dat je alvast went aan de omstandigheden die je in het 'echt' straks ook hebt.

Zoals je in het Fit Magazine artikel kunt lezen, zul je na de cursus niet alleen winst zien in de tijd waarin je de afstand zwemt, maar vooral ook in de energie die je overhoudt voor de volgende twee onderdelen.

Als je je wilt inschrijven voor een crawl cursus, kijk dan hier wanneer de volgende gepland staat, of stuur een berichtje om te laten weten dat je geïnteresseerd bent.
Cursusmarkt Haarlem